delhicocktailweek.com

Verse aspergesoep maken van de schillen

Datum van publicatie: 05.04.2019

Smelt je klont boter in een soeppot en begin er de fijngesneden ui in aan te stoven. Verwarm een klein pannetje met een klontje boter.

Ik vond t ook zonde om de schillen en achterkantjes weg te gooien en kwam jouw recept tegen. Zelf vind ik het trouwens erg lekker om op het laatst nog wat dunne ringetjes lente-ui toe te voegen aan de soep.

Mocht je de soep toch wat dikker willen dan kun je hiervoor een roux maken. Dunne groene en paarse asperges hoef je niet te schillen, de dikkere witte asperges daarentegen wel. Wie echt veel asperges gaat eten deze lente, die kan de schillen telkens weer in de diepvries bewaren.

Maar het geeft wel een erg lekkere smaak. Meepraten op Facebook kan ook. Voor als je iets anders wilt kan ik de asperges in bladerdeeg met zalm aanbevelen. Om de soep alsnog romig te maken gebruiken we zoals het woord romig al doet uitschijnen:. Bestel Ellen, die soep, moet het nu eerst via de telefoon lopen.

 • Kookboek 'Soep' van ashoff1 Volgen. Zeef de soep, gooi de schillen weg en houd de kontjes apart.
 • Of Hollandse garnalen of gerookte zalm. Ik heb het precies nagemaakt zoals het hier staat, en toch klopt het niet.

Aspergesoep maken

Heb je dit recept gemaakt? Wanneer je een echt pure aspergesmaak wilt proeven en de soep helder wilt houden dan kun je deze beter niet door middel van een roux binden.

Zelf gebruik ik een keukenmachine met een hele krachtige motor waardoor dit juist weer heel eenvoudig is. Aspergesoep van schillen voor 4 personen 1 liter asperge kookvocht de schillen en kontjes van ongeveer 12 asperges 2 groente bouillonblokjes of kippenbouillon klontje roomboter 1 eetlepel bloem 1 eigeel los geklopt optioneel: Wie echt veel asperges gaat eten deze lente, die kan de schillen telkens weer in de diepvries bewaren.

 • Recept aspergesoep maken van de schillen Voor 1 liter soep — voorbereidingstijd:
 • Ik verheug me nu al op morgen ;-.

Hallo Ellen wat bedoel je met mixen! Ok Nee Lees meer. Ik heb de asperge gekookt en gegeten, twee asperges achter gehouden. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hey Ellen, Jouw recept kwam ik tegen en heb het dezelfde dag gebruikt.

Primaire Sidebar

Heb je nog wat asperges over, dan kan je deze in stukjes in de soep meewarmen. Een staafmixer is inderdaad ongeschikt om de schillen te pureren. Deze hoeveelheid roux is voor ongeveer 1,4 liter soep, dus meet even hoeveel bouillon je hebt getrokken.

Nog even een half uur laten koken. Hi Mirthe, Ja dat geeft wel de meeste smaak aan de soep. Dit kan als je het vacum trekt tot wel half jaar in de diepvries. Maar daarna moet je de soep nog wel even goed zeven want de buitenste schillen zijn best stug. Maar eerder 25 g boter dan Laat de roux afkoelen. Hi Sylvia, de soep kun je een dag of 3 bewaren in de koelkast en maximaal 3 maanden in de vriezer, verse aspergesoep maken van de schillen.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Voor mij heeft het helaas niet gewerkt. Wat leuk dat je er meteen mee gaat experimenteren. Ik denk dat dit misschien nog best moet lukken. Ik heb van deze aspergesoep met de schillen ook een video recept gemaakt. Op de markt koop ik altijd een paar asperges extra en die laat ik dan mee koken met de asperges die ik bijvoorbeeld op klassieke wijze bereid.

 • Ik heb het precies nagemaakt zoals het hier staat, en toch klopt het niet.
 • Voeg de schillen, kontjes en bouillonblokjes toe en kook 25 minuten.
 • Extra leuke van groene asperges in vergelijking met witte:
 • De groene asperges kan je dan weer het ganse jaar aankopen.

Wat een heerlijk recept. Kijk wat bij je past en waar je smaakvoorkeur naar uit gaat. Ok Nee Lees meer, verse aspergesoep maken van de schillen.

De schillen meegekookt en later meegefruit met de sjalot! Mocht je de soep toch wat dikker willen dan kun je hiervoor een roux maken. Zelf heb ik wat minder boter gebruikt en wat minder bloem. Vanaf nu niet meer, want je kunt er een ongelooflijk makkelijk soepje mee maken. Ook in dit geval niet de staafmixer gebruikt maar de blender.

Nav Social Menu

Dit kan als je het vacuüm trekt tot wel half jaar in de diepvries. In onderstaand recept laten we al deze soepgroenten weg en werken we alleen met asperges: Even laten bakken tot de roux haar vocht verliest en klaar.

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Voor als je iets anders wilt kan ik de asperges in bladerdeeg met zalm aanbevelen. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De groene asperges kan je dan weer het ganse jaar aankopen.

Ook in categorie:
  07.04.2019 14:45 Gijs:
  Gaat prima en is dan door de zeef krijgen ook makkelijker. Door je aan te melden op de nieuwsbrief ga je akkoord met mijn privacy policy.

  15.04.2019 14:01 Pablo:
  Eet dan ook eerst de asperges zoals je wilt. Ik heb de asperge gekookt en gegeten, twee asperges achter gehouden.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@delhicocktailweek.com