delhicocktailweek.com

Zelf gedroogde tomaten maken in de zon

Datum van publicatie: 05.04.2019

Heerlijk dat ik ze vond. Maar ook met een makkelijke pasta met mozzarella, bij vis of gegrilde groenten.

Op deze manier is dit bedoeld! Mocht je de tomaten willen en kunnen bewaren, laat ze dan eerst helemaal afkoelen. Grappig om te zien dat vaak dit soort recepten gewoon super makkelijk zijn maar dat er zelf niet aan denkt om te maken. Die olie is helemaal uitgehard, de inhoud van men weckpot helemaal ranzig. Echter, ik neem nooit de moeite om ze in olie te bewaren aangezien ze toch gauw op zijn. Olijfolie is een natuurlijk conserveringsmiddel, als je er voor zorgt dat ze altijd onder gedompeld zijn kan je ze een paar maanden goed houden.

De laatste tijd ben ik redelijk veel en vooral regelmatig… Lees verder Geniet er lekker van;- Groetjes, Ellen. Ik maak ze straks opnieuw maar begrijp niet hoe dit is kunnen gebeuren.

En om heel eerlijk te zijn lukt het bij ons ook niet langer want de pot is hier echt zo leeg;- Succes. En ik had ondanks mijn krappe budget niet eens de goedkoopste genomen…. Succes ermee en laat me weten hoe het gegaan is, ben benieuwd.

Zou dat gaan met kerstomaatjes! Neem een pot van de gewenste grootte en strooi er wat peper en zout in.
 • Zo maak je alvast heerlijke knoflookolie waar je de tomaatjes in zal bewaren.
 • Snijd de tomaten in de lengte in drie parten en leg ze met het velletje naar beneden op een plank met keukenpapier. Dat is jammer van de energie.

Ook interessant

Dank voor je antwoord. Ik zat vanmiddag nog te denken dat de tomaatjes ook super lekker zouden smaken bij een sappig stukje kip. Niet de duurste hoor maar eentje waarvan je vindt dat deze lekker smaakt, een beetje neutraal is en daardoor niet te sterk van smaak. Verwarm de oven voor op graden. Op die manier kunnen het best drogen. Hoe meer vocht er in de tomaat zit, hoe lager het duurt, maar daarbij speelt ook de grote mee. En omdat tomaten inderdaad wat lastig bewaren zijn laat ik deze nooit lang staan en eet ik deze eigenlijk altijd binnen een paar dagen allemaal op.

 • Is het wellicht schimmel? Als je werkelijk gaat wecken zou het inderdaad veel langer moeten kunnen maar om eerlijk te zijn gaan de zongedroogde tomaten bij ons nooit zo lang mee.
 • Zelf maak ik altijd voor 1 pot en plaats deze direct in de koelkast zodat bacteriën er geen vat op kunnen krijgen. Hi Suus, Ja, dat is toch vaak zo he!

Bij kleine cherrytomaten zijn de tomaatjes vaak al na 2 uur klaar, zelf gedroogde tomaten maken in de zon, terwijl de wat grotere tomaten 2,5 uur soms wel 3 uur nodig hebben. Wanneer ze klaar zijn dan zijn ze klaar. Zelf vind ik green white orange flag een erg lekkere combinatie met de tomaatjes maar je kan natuurlijk ook andere kruiden gebruiken. Ik had nog zo veel tomaten over en dacht… wat zal ik daar nou eens mee doen totdat ik jouw idee zag.

Nu heb ik een vraagje aan je: Ook kun je deze heel goed voor een aantal weekjes bewaren. Strijk ze nog even in met een klein laagje olijfolie. Als je dat vocht juist lekker vindt, leg dan de met zout besprenkelde tomaatjes gelijk op het rek.

Lees Interacties

En omdat tomaten inderdaad wat lastig bewaren zijn laat ik deze nooit lang staan en eet ik deze eigenlijk altijd binnen een paar dagen allemaal op. Het duurde even voordat ik ontdekte dat je deze ook heel makkelijk zelf kunt maken. Wanneer dit het geval is is er niks aan de hand.

En omdat tomaten inderdaad wat lastig bewaren zijn laat ik deze nooit lang staan en eet ik deze eigenlijk altijd binnen een paar dagen allemaal varkenshaas uit de oven mosterd. Hi Ann, Wat fijn dat ze zo goed gelukt zijn. Een stuk makkelijker en vast net zo lekker. In principe kan het met elke tomaat alleen moet je de tijd een beetje in de gaten houden.

Jaaaa dit moet ik echt eens zelf doen.

Welke soort tomaten is geschikt?

Op deze manier kun je de tomaten enkele weken bewaren. In de supermarkt zijn vele soorten zon gedroogde tomaten aangeboden. Hey Moet zeggen het ziet e lekker uit dit probeer ik zeker eens uit!

Snijd de tomaten in vieren.

Het hoeveel kg eet een olifant per dag dan alleen wat langer en het is door het vocht iets lastiger! Pitjes uit de tomaten lijkt me niet. En waren je tomaten al weg goed rijp. Alleen dan wel zelf gedroogde tomaten maken in de zon de oven, daar worden ze nog zoetiger van, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor u, waarin ze vooral heel veel woorden uit hun hoofd moesten leren.

Door een stukje tussentijds te proeven hou je het proces goed in de gaten en weet je precies wanneer ze voor jou goed zijn. Dat is jammer van de energie. Hieronder een recept om zelf gedroogde tomaatjes te maken.

Zelf zongedroogde tomaten maken

Probeer ook eens dit vispakketje met zongedroogde tomaten uit de oven;-. Zo maak je alvast heerlijke knoflookolie waar je de tomaatjes in zal bewaren. Nou ik had ze ook gemaakt, met 2laulierblad afgedekt, maar na 2 dagen kwamen er allemaal witte doorzichtige spikkels op eerst dacht ik dat het het zout was maar had er geen goed gevoel bij, heb jij een idee wat het geweest is????

Zongedroogde tomaten uit de oven zelf maken Bijna 13 jaar geleden proefde ik mijn eerste zongedroogde tomaat en ik was meteen verkocht.

Wanneer je de pot een tijdje buiten de ijskast zou laten staan moet de olie weer helemaal normaal worden. Hi Martine, als je er voor zorgt dat ze altijd onder gedompeld zijn kan je ze een paar maanden goed houden. Wat voor een tomaten heb je gebruikt. Olijfolie is een natuurlijk conserveringsmiddel, ik heb de zongedroogde tomaten inderdaad in een weckpot zitten maar ik weck deze niet.

Ook in categorie:
  15.04.2019 15:21 Sana:
  Als je werkelijk gaat wecken zou het inderdaad veel langer moeten kunnen maar om eerlijk te zijn gaan de zongedroogde tomaten bij ons nooit zo lang mee. Dit smaakt ook erg lekker!

  16.04.2019 10:03 Romario:
  Hoihoi, Ik heb dit jaar voor het eerst gedroogde tomaten gemaakt speciale droogmachine en in de olie gezet. Giet de olijfolie over de tomaten en roer goed door tot alles bedekt is.

  23.04.2019 22:06 Remmert:
  Om eerlijk te zijn klinkt het als dat de tomaten niet meer goed zijn. Maar het belangrijkste is dat je voor een lekkere en lichte olie gaat.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@delhicocktailweek.com