delhicocktailweek.com

Klas van juf linda apotheek

Datum van publicatie: 26.02.2019

Deze kaartjes waren alleen niet helemaal geschikt voor mijn kleutergroep, dus heb ik zelf andere receptkaartjes gemaakt. Door middel van verschillende rollenspellen wil ik het spel van de kleuters stimuleren en voordoen hoe je in de speelhoek kunt spelen. Doktertje spelen in de poppenkamer.

Werkblaadje waarbij onze kleuters schaduwprentjes moeten uitknippen en ze nadien naast het juiste voorwerp van de dokter kleven. Ook leuk —  Werkje: E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw.

Natuurlijk moeten de medicijnen ook afgerekend worden. Wil je meer weten over de receptkaartjes, kijk dan even op de site van juf Linda. Op de site van klas van juf Linda zag ik een leuk idee rondom receptkaartjes. Ik vroeg me af vandaar jouw mooie en overzichtelijke vakkenkast komt?

Er zijn toch weeral enkele nieuwe woorden bijgeleerd. Dit is n van de rollenspellen die in deze speelhoek kunnen plaatsvinden. Vrijdag hebben we eerst gekeken naar een filmpje van koekeloere nl. Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Donderdag zijn we de dag begonnen met het luisteren naar het verhaal klas van juf linda apotheek 'Kaatje bij de dokter' verteld met ons verteltheater.

Voor het bed heb ik gebruik gemaakt van de bovenkant van een gymkast. Maar voor we aan dit werkje zijn begonnen hebben we eerst nog een waarneming gedaan van de vertelplaat. Doktertje spelen in de poppenkamer.

Op het raam heb ik een röntgenfoto van een hand en een röntgenfoto van een voet opgehangen. Tussendoor nog wat spelen met playmobil. De kaartjes met cijfers zijn bedoeld voor groep 2 en de kaartjes met sommen voor groep 3. Nadat we eerst enkele ziekenwagens hadden bekeken op papier zijn onze kleuters zelf aan de slag gegaan met het inschilderen van een ziekenwagen.

Klik om te delen met Twitter Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op Facebook Wordt in een nieuw venster geopend.

 • Luisteroefening waarbij de kleuters eerst prentjes moesten uitknippen en ze nadien op de juiste plaats moesten kleven door goed naar de juf te luisteren. Rollenspel Door  pictogrammen  te gebruiken is het rollenspel voor kinderen die dit nog lastig vinden goed te sturen.
 • Op de muur hangen pictogrammen posters.

De inrichting We hebben heel weinig ruimte op de gang, dus ik heb twee tafels gebruikt voor zowel de toonbank als de werkbank. Het rollenspel In de wachtkamer kan de patint en op zijn beurt wachten. Deze posters kun klas van juf linda apotheek downloaden op de website van Klas van juf Linda. Bij het raam liggen enkele speelgoedspuiten en pakjes met pleisters. Nieuwere post Oudere post Homepage. In plaats van kikkererwten zou oogmeting door oogarts of opticien ook witte bonen kunnen gebruiken, dan is de kleur nog duidelijker.

Stuur naar e-mailadres Je naam Je e-mailadres Annuleren Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres. Op het einde van dag hebben we nog geluisterd naar het verhaal 'Saar bij de dokter'.

Post navigation

Natuurlijk moeten de medicijnen ook afgerekend worden. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Bij het raam liggen enkele speelgoedspuiten en pakjes met pleisters.

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda. Doktertje spelen in de poppenkamer. In de weken daarna kunnen de kinderen de hoeken combineren. De dokter assistente kan de patint naar de juiste tafel begeleiden. Op het einde van de dag hebben we nog een kimspel gespeeld met doktersspullen. Spel spelen op de computers.

Dit is ook weer gekoppeld aan de pictogrammen. Met verschillende witte kleden heb ik het bed aangekleed. De kinderen kunnen kiezen of ze last hebben van hoofd-, keel-, oor-, buikpijn of een verkoudheid.

 • Voor het bed heb ik gebruik gemaakt van de bovenkant van een gymkast.
 • Dit is ook weer gekoppeld aan de pictogrammen.
 • View all posts by Linda Willemsen.
 • Toch wel raar dat dit juist in dit thema moest zijn hè:

Ook leuk -  Werkje: Met verschillende witte kleden heb ik het bed aangekleed. In de vakkenkast liggen alle medicijndoosjes en drankjes. Deze geeft aan voor welke klacht en de medicijnen klas van juf linda apotheek zijn. De patint kan zijn recept bij de apotheek ophalen of daar de juiste medicijnen kopen. Op elk plastic bakje staat een picto. Als dit klassikaal goed lukte mochten ze zelf aan de slag gaan. Ik heb twee tafels gebruikt om een apotheek te creren.

Thema van de week

Dit is ook weer gekoppeld aan de pictogrammen. Toch wel raar dat dit juist in dit thema moest zijn hè: We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Op elk plastic bakje staat een picto.

Op elk plastic bakje staat een picto. Tekenen op de lichtbak. Geef een reactie Reactie annuleren.

Ook in categorie:
  07.03.2019 09:40 Benthe:
  Als dit klassikaal goed lukte mochten ze zelf aan de slag gaan. De kinderen kunnen kiezen of ze last hebben van hoofd-, keel-, oor-, buikpijn of een verkoudheid.

  09.03.2019 03:38 Servet:
  Maar onze kleuters konden dit ook hoor:

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@delhicocktailweek.com